Den Nordiske Verdensarvskonference

Den Nordiske Verdensarvskonference 2019

Den Nordiske Verdensarvskonference 2019

I disse dage deltager Christiansfeld Centrets leder, UNESCO Site Manager og formand for The Nordic World Heritage Association, Birgitte Lamp, i Den Nordiske Verdensarvskonference (NWHA19), som i år afholdes i Sverige under temaet: ”World Heritage in Sustainable Society”.

Ud over besøg på de tre UNESCO Sites: Birka & Hovgården, Drottningholm Slot og Skogskyrkogården i Stockholm, byder konferencen også på en lang række spændende og relevante oplæg om bl.a.: "The importance of cultural heritage and social sustainability in planning” af Viktoria Wallin – antropolog og social planlægger, White Arkitekter samt “World Heritage connecting young people – cultural heritage & identity” af Khazar Fatemi – dokumentarisk journalist og korrespondent.

Om The Nordic World Heritage Association

Siden 1995 har de nordiske verdensarvssteder mødtes årligt og samlet fælles erfaringer om, hvordan verdensarvskonventionen implementeres i de nordiske lande. Den 20-årige tradition har vist, at kompetence- og kapacitetsopbygning blandt verdensarvsstederne bedre kan opnås gennem internationalt samarbejde og ved at lære af hinanden. Den 23. september 2016 blev The Nordic World Heritage Association grundlagt på årsmødet på Island.

Formålet med The Nordic World Heritage Association er, at hjælpe og støtte gennemførelsen af ​​UNESCOs verdensarvskonvention i de nordiske lande. Det opnås i overensstemmelse med UNESCOs verdensarvsstrategi for troværdighed, bevarelse, kapacitetsopbygning, kommunikation og samfund.

The Nordic World Heritage Association er en non-profit organisation og arbejder udelukkende til fordel for sine medlemmer.

Foreningen tjener som en paraplyorganisation for de nationale verdensarvsforeninger og –grupper i Rigsfællesskabet, Finland, Island, Norge og Sverige.

De nordiske lande skiftes til at afholde den Nordiske Verdensarvskonference. Sidste år blev konferencen afholdt i Danmark hvor Jelling og Christiansfeld var værter.

Læs mere om The Nordic World Heritage Association her

Se hele programmet for NWHA19 her


Udskriv   Email