Ny film om Brødremenighedens historie

Historien om Brødremenigheden - kort fortalt!

Ny film forklarer Brødremenighedens og Christiansfelds historie på under 7 minutter.

Selvom Christiansfeld har en 246 år lang historie, og Brødremenigheden endnu længere, forklarer den nye tegnede film ”Historien om Brødremenigheden – kort fortalt” det hele – eller i hvert fald det meste - på under 7 minutter.

Filmen har været længe undervejs, men den er nu klar til at formidle Brødremenighedens historie – kort fortalt, som titlen lyder. Det er Christiansfeld Centret, som er Christiansfelds formidlings- og videnscenter samt turistinformation, der har fået filmen produceret. Filmen er illustreret og indtalt på tre sprog: Dansk, Tysk og Engelsk.

Over 600 års historie

Filmen starter i 1400-tallet og viser kort og præcist hvad, der gik forud for Brødremenigheden samt hvordan Christiansfeld opstod. Dermed tager filmen os med på en rejse gennem 600 års historie om kirker, konger, oprør, forfølgelse, fællesskab og etableringen af en idealby – Christiansfeld, som siden 2015 har været på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Filmen vil være at finde på touch-skærmen i Christiansfeld Centrets udstilling samt på hjemmesiden og sociale medier. Desuden vil den blive brugt i skoleforløb og andre formidlingssammenhænge.

The History of The Moravian Church

Die Geschichte der Brüdergeminde


Udskriv   Email