Lær om Christiansfeld – online!

Lær om Christiansfeld – online!

Lær om Christiansfeld – online!

Selvom kulturlivet i Kolding Kommune fysisk er lukket ned i denne tid - er der stadig masser af kulturelle tilbud af give sig i kast med - online, derhjemme.

I Christiansfeld er der stadig rig mulighed for at opleve Verdensarvsbyen - blot på en lidt anderledes måde.

Selvom Christiansfeld Centret fysisk er lukket ned for en periode, fortsætter det vigtige arbejde med at formidle Verdensarven samt Christiansfelds og Brødremenighedens historie.” – Siger Lise Thomsen, Konstitueret leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

I denne tid, hvor skolebørn og familier er hjemme, er det også vigtigt med frisk luft og et afbræk i hverdagen. I Christiansfeld kan du nu quizze dig vej gennem byen og historien med Christiansfeld Centrets nyligt relancerede familieaktivitet "Tip en 13'er", gå på opdagelse med Geocaching og forskellige ruter i vores App, hvor du kan lære mere om både Genforeningen og Brødremenighedens liv og gøren. Alt sammen online eller fra din smartphone.

Vi har valgt at gøre en række tiltag 100% digitalt tilgængelige. På vores hjemmeside kan man downloade de nødvendige materialer, selv et diplom til børnene, når de har gennemført opgaven. Og vi opfordrer selvfølgelig alle til at holde afstand til andre i byen og i det hele taget til at følge myndighedernes anbefalinger om færdsel i det offentlige rum” – Fortsætter Lise Thomsen.

I påsken lanceres to nye tiltag, som længe har været på bedding. Christiansfeld Centret plejer at have aktiviteter for børn i alle skoleferier – påsken ingen undtagelse. Men med en hurtig ændring af konceptet udkommer nu et aktivitetshæfte til hjemmebrug, som frit kan downloades på Centrets hjemmeside. Også hæftet ”1920-lege for børn”, som er et af Christiansfeld Centrets Genforeningsaktiviteter udkommer til påske. Her er der inspiration at hente til en række historiske, udendørs og simple lege for både børn og voksne.

Info:

  • Christiansfeld Centret, som er en offentlig kulturinstitution, blev lige som så mange andre kulturtilbud landet over lukket fysisk ned fra torsdag d. 12. marts.
  • Christiansfeld Centret har i perioden frem til 13. april aflyst alle arrangementer og guidede ture.
  • Christiansfeld Centret går nu online med en række digitale tilbud, hvor formidlingen af Verdensarven samt Christiansfelds og Brødremenighedens historie fortsætter.
  • Læs mere om Christiansfeld Centrets digitale tilbud her.
  • Christiansfeld Centret træffes alle dage mellem kl. 10.00 – 16.00 på tlf. 7979 1773 og mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tip en 13'er

Gå på opdagelse i UNESCO-byen Christiansfeld med vores "Tip en 13’er". Du skal tælle, læse, kigge, tænke og se dig for... Alle spørgsmål kan besvares udendørs, og aktiviteten er både lærerig og sjov at løse sammen som familie. Alt du skal bruge er en printer og en kuglepen!

1920-lege for børn

Som en del af fejringen af 100-året for Genforeningen, udgiver Christiansfeld Centret "1920-lege for børn" - et inspirationshæfte med lege fra Genforeningstiden. Hæftet kan downloades her på siden og frit benyttes af private, skoler og institutioner. 


Udskriv   Email