fbpx

Museum Kolding har fundet sin direktør

Nyheder

Museum Kolding har fundet sin direktør

Rune Lundberg skal stå i spidsen for det nye Museum Kolding. Han kommer med en solid erfaring med at formidle kulturarv og er ikke bange for at gå nye veje.

​Når Museum Kolding begynder at tage form i 2021, bliver det med Rune Lundberg i direktørstolen. Den 49-årige cand. mag. i etnologi kommer fra en stilling som specialkonsulent hos Slots- og Kulturstyrelsen og kan derudover præsentere en lang række erfaringer inden for den museale og politiske verden. Fra 2013 til 2017 var han leder af Slagelse Museerne og del af ledelsesteamet i Museum Vestsjælland, hvor han på nærmeste hånd arbejdede med udfordringer og muligheder i en stor museumsfusion. Derudover har han været primus motor i opbygningen af Skoletjenesten ved Museum Vestsjælland. Formålet med afdelingen var blandt andet at styrke museets rolle i lokalsamfundet.

​Rune Lundberg har et stort engagement i kulturhistorien og museernes rolle i samfundet, og han ønsker at bidrage til at opbygge og udvikle Museum Kolding til fremtidens kulturhistoriske museum.

-​ Jeg er meget stolt over at få mulighed for sammen med engagerede medarbejdere, en visionær bestyrelse og Kolding Kommune at være med til at opbygge det nye Museum Kolding. Lokalhistorien og Danmarks sølvsamling skal være med til at styrke Kolding som kultur og designby.

- Skamlingsbankens nye oplevelsescenter, Christiansfelds levende kulturhistorie og Staldgården med sine smukke bygninger på slotsbanken ved siden af Koldinghus rummer uanede muligheder for at folde kulturhistorien ud og skabe nye mødesteder og oplevelser i byens rum.

I bestyrelsen for Museum Kolding er der begejstring for Rune Lundbergs kvalifikationer og tilgang til jobbet.

-​ Rune har en stor og bred faglig viden inden for drift af kulturinstitutioner og kulturformidling. Han har demonstreret en evne til på én og samme tid at tænke kulturarvsformidling og kommercielt og er heller ikke bange for at gå nye veje og dermed sikre nye målgrupper, siger bestyrelsesformand Peter Hulweg Christensen.

​Også Jesper Elkjær, formand for kulturudvalget i Kolding Byråd, glæder sig over valget af Rune Lundberg.

- ​Med Rune får vi en utrolig spændende profil på posten. Der ligger en stor og kompleks udviklingsopgave foran os, men med Rune Lundberg får vi den helt rette direktør, som forventes at blive en markant person i Kolding. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.

​Rune Lundberg er bosiddende i Skælskør, gift og far til to børn på 18 og 20 år. I forbindelse med jobskifte søger han lejlighed i Kolding.

Rune Lundberg, direktør for Museum Kolding
Udskriv