For børn

Tip en 13'er i Verdensarvsbyen!

Tag på gåtur rundt i Christiansfeld med "Tip en 13'er".

Hvor mange skorstene er der i Brødrehusets gård? Hvad forestiller skiltet foran ovnsætterens hus? Og hvad mon der var på Prætoriustorvet førhen?
Gå på opdagelse i UNESCO-byen Christiansfeld med vores "Tip en 13’er". Du skal tælle, læse, kigge, tænke og se dig for... Alle spørgsmål kan besvares udendørs, og aktiviteten er både lærerig og sjov at løse sammen som familie. Alt du skal bruge er en printer og en kuglepen!

Her på siden kan du downloade et kort, der kan hjælpe dig med at finde de forskellige poster, en facitliste, så du kan tjekke dine svar og et diplom - lige til at hænge op på køleskabet eller værelset! 

Du kan også afhente og aflevere din Tip 13'er i Turistinformationen i Søstrehuset og få udleveret et diplom her. 

God fornøjelse!

Tip 13'er i Christiansfeld - Børneaktivitet
Be Happy Pass - Børneaktivitet

Be Happy Pass

Hjælp Honningkagebageren med at finde den forsvundne opskrift.

Når du overnatter hos LEGOLAND® Billund Resort​ eller en af deres overnatningspartnere, får du udleveret et gratis Be Happy Pass.

Der står mange oplevelsessteder og attraktioner bag Be Happy Pass-kortet. Målet er at give dig og din familie verdens bedste børneferie. Du får kortet, når du bor hos en af vores overnatningspartnere.

Kortet er gratis - Og det er fyldt med tilbud!​​

I Christiansfeld Centret kan du hjælpe Honningkagebageren med at finde den forsvundne opskrift. Opgaven løses på en lille tur rundt i UNESCO-byen, og som tak får du en lille gave med hjem.

Opgaven hentes og afleveres i Christiansfeld Centret, Nørregade 14.

Husk at medbringe dit Be Happy Pass-kort.

 

Hvis du ikke har et Be Happy Pass
Selvom du ikke har et Be Happy Pass, kan du stadig deltage for blot 30 kr.

Henvend dig i Christiansfeld Centret, Nørregade 14.

Prøv også...

1920-lege for børn

Som en del af fejringen af 100-året for Genforeningen, udgiver Christiansfeld Centret "1920-lege for børn" - et inspirationshæfte med lege fra genforeningstiden. Hæftet kan downloades her på siden og frit benyttes af private, skoler og institutioner. 

1920-lege for børn, Christiansfeld Centret

På tur med app'en

Kom tættere på historien og følg forskellige ruter og spor rundt i byen. Lær bl.a. om Genforeningen og om livet i Brødremenigheden. Download app'en og gå på opdagelse i Verdensarvsbyen Christiansfeld med historien lige ved hånden. 

Download Christiansfeld Centrets app

Geocaching

Tag på skattejagt i Christiansfeld i Genforeningens spor. Med Geocaching finder du koordinater ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone. For at komme videre i skattejagten skal du løse gåder baseret på den viden, du får ved de forskellige poster.

Find ruten på ww.geocaching.dk - søg på ”Christiansfeld”, turen hedder ”Genforeningen i Christiansfeld”.

Geocaching logo + link