Tip en 13'er

Tip en 13'er i Verdensarvsbyen!

Det meste af Danmark er lukket ned - og måske mangler du en udendørsaktivitet I kan lave sammen som familie i det fine forårsvejr?

Tag på gåtur rundt i Christiansfeld med "Tip en 13'er".

Hvor mange skorstene er der i Brødrehusets gård? Hvad forestiller skiltet foran ovnsætterens hus? Og hvad mon der var på Prætoriustorvet førhen?
Gå på opdagelse i UNESCO-byen Christiansfeld med vores "Tip en 13’er". Du skal tælle, læse, kigge, tænke og se dig for... Alle spørgsmål kan besvares udendørs, og aktiviteten er både lærerig og sjov at løse sammen som familie. Alt du skal bruge er en printer og en kuglepen!

Her på siden kan du downloade et kort, der kan hjælpe dig med at finde de forskellige poster, en facitliste, så du kan tjekke dine svar og et diplom - lige til at hænge op på køleskabet eller værelset! 

Der også lagt links ind i PDF'en, så du kan læse meget mere om Christiansfeld, verdensarven og Brødremenigheden. 

Husk at holde afstand til andre gæster og følg i det hele taget myndighedernes anbefalinger om færdsel i det offentlige rum.

God fornøjelse!

Tip 13'er i Christiansfeld - Børneaktivitet

Prøv også...

1920-lege for børn

Som en del af fejringen af 100-året for Genforeningen, udgiver Christiansfeld Centret "1920-lege for børn" - et inspirationshæfte med lege fra genforeningstiden. Hæftet kan downloades her på siden og frit benyttes af private, skoler og institutioner. 

1920-lege for børn, Christiansfeld Centret

På tur med app'en

Kom tættere på historien og følg forskellige ruter og spor rundt i byen. Lær bl.a. om Genforeningen og om livet i Brødremenigheden. Download app'en og gå på opdagelse i Verdensarvsbyen Christiansfeld med historien lige ved hånden. 

Download Christiansfeld Centrets app

Geocaching

Tag på skattejagt i Christiansfeld i Genforeningens spor. Med Geocaching finder du koordinater ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone. For at komme videre i skattejagten skal du løse gåder baseret på den viden, du får ved de forskellige poster.

Find ruten på ww.geocaching.dk - søg på ”Christiansfeld”, turen hedder ”Genforeningen i Christiansfeld”.

Geocaching logo + link