Undervisning & Skoletjeneste

For skoler og institutioner

Christiansfeld Centret har undervisningsforløb på mange niveauer og benytter forskellige undervisningsmetoder.

Det der er kendetegnet for Christiansfeld Centrets undervisningsforløb er, at læringen sker rundt i byen ved brug af sanserne, gennem leg og gennem dialog mellem formidler og elever. Samtidig har Christiansfeld Centret fokus på at udvikle elevernes forståelse for Christiansfeld og Brødremenighedens særlige historie i et nutidigt perspektiv.

Christiansfeld Centret ligger i kernen af den historiske bydel - nærmere bestemt i Søstrehuset - Nørregade 14. Her starter besøget. Eleverne vil få en autentisk oplevelse ved at stå midt i historien. Med udgangspunkt i Christiansfelds og Brødremenighedens historie, sættes der fokus på Christiansfelds opførelse som en kristen idealby med kernetemaerne: identitet, arkitektur og byudvikling, velfærd og lighed, fysiske og mentale grænser samt traditioner og tro.

Alle emner danner udgangspunkt for dialog og kobles til det moderne liv. Det er vigtigt, at eleverne får viden om by og menighed sat i relation til børnenes eget liv og erfaringer, og derved sættes historien i perspektiv.

Christiansfeld Centrets undervisningsforløb er tværfaglige og inddrager elementer fra fagene historie, religion, matematik, naturfag, design og samfundsfag. Fagene er vægtet afhængigt af klassetrin i de enkelte forløb.

For at klasserne får så meget ud af besøget som muligt, vil vi meget gerne have, at klassen har forberedt sig på forhånd. Lærere/undervisere bedes som minimum informere sig om byen og Brødremenighedens historie ved at studere Christiansfeld Centrets hjemmeside.

 

Image

Besøg søgeportalen www.skoletjenesten.dk og læs nærmere om hvilke forløb Christiansfeld Centret udbyder. 

Kontakt

Christiansfeld Centret
Nørregade 14
6070 Christiansfeld

Tlf.: (+45) 7979 1773
Mail: centret@christiansfeld.dk