Byfornyelse Christiansfeld 2019

Byfornyelse 2019 – Christiansfeld

Kolding Kommunes Plan-, Bolig- og Miljøudvalg har besluttet fortsat at prioritere UNESCO indsatsen med et målrettet tilbud om byfornyelsestilskud til facadebyggearbejder. Igen i år er afsat en pulje på kr. 600.000 kun til Christiansfelds bymidte. Fokus er - ud over verdensarvsområdet - bygninger på vejene ind til brødremenighedsbyen. De er vigtige for oplevelsen af Christiansfelds helhed, og her er mange velbevarede historiske bygninger. Samtidig er der i området huse, der på bedste vis bygger videre på brødremenighedens særlige byggeskik.

Christinero, Christiansfeld

Løft forretningen med attraktioner i verdensklasse

Som en udløber af udviklingsprojektet støttet af Region Syddanmarks kulturpulje og seks kommuner har projektets leder, Business Region Esbjerg, nu på vegne af verdensarvsstederne udviklet en billeddatabase, som turismeaktører, rejsebureauer og medier kan benytte i deres markedsføring og omtale. www.syddanskverdensarv.dk indeholder ved premieren flere end 400 billeder og film fordelt på 41 produkter, og der er tekster på dansk, engelsk og tysk.

The Danish Club

Søstrehuset - en del af The Danish Club

Flere besøgende til UNESCO-byen Christiansfeld og øget formidling om byens historiske bygninger og rum er årsagerne til, at Christiansfeld Centret nu er blevet "husmedlem" med Søstrehuset i The Danish Club - foreningen Historiske Huses nye digitale forum, der skal vise os alle vejen til unikke oplevelser i kulturhistoriske rammer. At tiltrække flere historieinteresserede turister og gæster er noget af det, man hele tiden arbejder med hos Christiansfeld Centret.

Christinero, Christiansfeld

Sommerture til Christinero - 2019

På tre faste søndage sommeren over arrangerer Christiansfeld Centret offentlige ture til Christinero. Vi mødes på P-pladsen Gl. Præstegårdsvej 11 ved Bulladen og går ad stier til Christinero. I de 2 ha. store park, Christinero - anlagt som en romantisk have i 1780'erne - er der pavillon, et kogehus, et lille kapel samt Kammerherreinde Christina Friederica von Holsteins grav. Der vil blive fortalt om hendes spændende og ikke altid nemme liv samt vandret ad slyngede stier i parken, der i dag nærmest ligner en skov. 

Be Happy Pass

Brug dit Be Happy Pass i Christiansfeld

Brug dit Be Happy Pass i Christiansfeld Centret. Der står mange oplevelsessteder og attraktioner bag Be Happy Pass-kortet. Vores mission er at give dig og din familie verdens bedste børneferie. Du får kortet, når du bor hos en af vores overnatningspartnere. Kortet er gratis. Og det er fyldt med tilbud. Vis dit Be Happy Pass-kort i Christiansfeld Centrets butik i Nørregade 14 i Christiansfeld og få udløst din helt særlige oplevelse.