Historien om Brødremenigheden - Kort fortalt!

Ny film om Brødremenighedens historie

Ny film forklarer Brødremenighedens og Christiansfeld historie på under 7 minutter. Selvom Christiansfeld har en 246 år lang historie, og Brødremenigheden endnu længere, forklarer den nye tegnede film ”Historien om Brødremenigheden – kort fortalt” det hele – eller i hvert fald det meste - på under 7 minutter. Filmen har været længe undervejs, men den er nu klar til at formidle Brødremenighedens historie – kort fortalt, som titlen lyder. Det er Christiansfeld Centret, som er Christiansfelds formidlings- og videnscenter samt turistinformation, der har fået filmen produceret. Filmen er illustreret og indtalt på tre sprog: Dansk, Tysk og Engelsk.  – Birgitte Lamp, UNESCO Site Manager og leder af Christiansfeld Centret. ”Christiansfeld og Brødremenigheden har en spændende historie, der rækker langt tilbage. I Christiansfeld Centret er vores fornemmeste opgave at formidle denne historie til besøgende fra nær og fjern. Vi udbyder guidede ture, laver udstillinger og aktiviteter, og jeg er sikker på at filmen her, vil være med til at give flere mennesker et indblik i byens og Brødremenighedens historie” Over 600 års historie Filmen starter i 1400-tallet og viser kort og præcist hvad, der gik forud for Brødremenigheden samt hvordan Christiansfeld opstod. Dermed tager filmen os med på en rejse gennem 600 års historie om kirker, konger, oprør, forfølgelse, fællesskab og etableringen af en idealby – Christiansfeld, som siden 2015 har været på UNESCO’s Verdensarvsliste. Filmen vil være at finde i Christiansfeld Centret udstilling samt på hjemmeside og sociale medier. Desuden vil den blive brugt i skoleforløb og andre formidlingssammenhænge.  

Kulturarvsmåned 2019

Programmet fra Kulturarvsmåned 2019 er nu klar.  Hent et fysisk eksemplar i Christiansfeld Centret, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld eller download det som PDF her på siden.  Programmet er også uddybet længere nede på siden her.  Download programmet som PDF her.
Verdensarvsdag i Christiansfeld

Verdensarvsdag i Christiansfeld

Kom til Verdensarvsdag i UNESCO-byen Christiansfeld lørdag d. 24. august 2019 kl. 10.00 - 15.00. Oplev bl.a. Bubbers børneshow, foredrag med Simi Jan, Italiensk Gadeteater i Søstrehusets gård, gratis guidede byrundvisninger og meget, meget mere. Traditionen tro ligger Søstrehuset historiske lokaler til, når Christiansfeld Centret inviterer til Verdensarvsdag i Christiansfeld. En dag fyldt med viden, underholdning og hyggeligt samvær.

Verdensarvsdag i Christiansfeld Kom til Verdensarvsdag i UNESCO-byen Christiansfeld.Oplev bl.a. Bubbers børneshow, foredrag, Italiensk Gadeteater i Søstrehusets gård, gratis guidede byrundvisninger og meget, meget mere. Traditionen tro ligger Søstrehuset historiske lokaler til, når Christiansfeld Centret inviterer til Verdensarvsdag i Christiansfeld. En dag fyldt med viden, underholdning og hyggeligt samvær. PROGRAM:09:45Dørene åbner_10:00-10:15Velkomst v. Jesper Elkjær og Birgitte Lamp_10:30-11:00Bubbers børneshow på Verdensarvsdagen i Christiansfeld_11:00-15:00Mulighed for at købe forskellige mad- og drikkevarer_11:00-15:00Sparring: ”Huse, byrum og haver i UNESCO byen” v/ landskabsarkitekt Thomas Thinghuus og byplanlægger og arkitekt Jakob Revsbech_11:30-12:00Rend og hop – lege for børn_12:00-14:00 - OBS! Nyt tidspunkt!Foredrag: Simi Jan - På job i verdens brændpunkter_13:00-14:30Gratis guidede ture rundt i UNESCO-byen_13:30-14:00Italiensk gadeteater | Fabiola og Hunden_14:00-15:30Gratis guidede ture rundt i UNESCO-byen_15:00Tak for i dag

The Nordic World Heritage Association Conference (NWHA19) 2019

Den Nordiske Verdensarvskonference

I disse dage deltager Christiansfeld Centrets leder, UNESCO Site Manager og formand for The Nordic World Heritage Association, Birgitte Lamp, i NWHA19 - Den Nordiske Verdensarvskonference - som i år afholdes i Sverige under temaet: ”World Heritage in Sustainable Society”. Ud over besøg på tre UNESCO Sites: Birka & Hovgården, Drottningholm Slot og Skogskyrkogården i Stockholm, byder konferencen også på en lang række spændende og relevante oplæg om bl.a.: The importance of cultural heritage and social sustainability in planning” af Viktoria Wallin – antropolog og social planlægger, White Arkitekter samt “World Heritage connecting young people –  cultural heritage & identity” af Khazar Fatemi – dokumentarisk journalist og korrespondent. - Birgitte Lamp, leder af Christiansfeld Centret, UENSCO Site Manager og formand for The Nordic World Heritage Association Det er fantastisk at mødes med de nordiske verdensarvs-kollegaer og drøfte de udfordringer vi hver især står overfor og det er altid lærerigt at høre hvordan de øvrige verdensarvssteder griber arbejdet med bæredygtig turisme an. I år er særligt interessant, da vi i Christiansfeld netop er i færd med at lægge sidste hånd på vores strategi for bæredygtig turisme. Om The Nordic World Heritage Association Siden 1995 har de nordiske verdensarvssteder i de nordiske lande mødtes årligt og samlet fælles erfaringer om, hvordan verdensarvskonventionen implementeres i de nordiske lande. Den 20-årige tradition har vist, at kompetence og kapacitetsopbygning blandt webstederne bedre kan opnås gennem internationalt samarbejde og ved at lære af hinanden. Den 23. september 2016 blev det næste skridt taget, da Nordic World Heritage Association blev grundlagt på Island. Formålet med The Nordic World Heritage Association er at hjælpe og støtte gennemførelsen af ​​UNESCOs verdensarvskonvention i de nordiske lande. Det bør opnås i overensstemmelse med UNESCOs verdensarvsstrategi for troværdighed, bevarelse, kapacitetsopbygning, kommunikation og samfund. Nordic World Heritage Association er en non-profit organisation og vil udelukkende arbejde til fordel for sine medlemmer. Foreningen tjener som en paraplyorganisation for de nationale verdensarvsforeninger eller nationale verdensarvsgrupper i Rigsfællesskabet, Finland, Island, Norge og Sverige.   Læs mere om The Nordic World Heritage Association her Se hele programmet for NWHA19 her
Christiansfeld, Verdensarv,

Sommerrundvisninger i Christiansfeld

Sommeren over udbyder Christiansfeld Centret forskellige byrundvisninger i Verdensarvsbyen med en af vores dygtige og dedikerede guider. Vi har rundvisninger på både dansk, tysk og engelsk. Kom og hør om byens og Brødremenighedens historie, oplev den unikke arkitektur og byplan i den historiske bykerne og mærk byens særlige atmosfære.